Een verbrande huid? Zo kun je jouw rode huid het best verzorgen

193982745 478105850163282 2348843162450567020 n

Instagram / @matildadjerf

De zon begint eindelijk weer meer uren te maken op een dag en daar zijn wij maar wat blij mee. Langzaam maar zeker kunnen we weer een natuurlijke tan proberen te bereiken, maar dat gaat niet zonder risico’s. Dat een verbrande huid op de loer ligt weten we allemaal en hoe erg we het ook proberen tegen te gaan, soms verbrandt de huid alsnog. The key to succes is dan water, water, en nog meer water. Of zijn er toch nog andere manieren?

Vandaag een tomaatje, morgen een …

Een verbrande huid

Verbranden is de huids reactie op de UV-stralen waar het mee te maken krijgt zodra de zon schijnt. De huid kleurt dan rood aan en raakt opgezwollen – iets wat je liever niet wilt. Gelukkig zijn er een paar manieren die helpen bij het kalmeren van de huid. En de meeste zijn ook nog eens simpele home remedies.

Hydrateren en kalmeren

Het allerbelangrijkste wat je wilt behalen bij het behandelen van een verbrande huid, is dat je de huid hydrateert en kalmeert. Om dit te doen kun je verschillende dingen proberen. Zo kun je natte doeken over de verbranding heen leggen voor directe verkoeling of een koele douche nemen. Pas met het afdrogen wel op, want je wilt de huid niet verder irriteren door té ruw te zijn. Vermijd vettige producten zoals olie, want deze producten zorgen voor een isolerend laagje, waardoor de hitte juist niet uit de huid kan trekken.

Aftersun: wel of niet?

Daarnaast is een goede aftersun een must om de verbrande huid te helpen herstellen. Een met aloë vera werkt altijd als een kei en merken als Lancaster, Biotherm en Collistar hebben een paar goede op de markt gebracht met dit ingrediënt erin.

Water, water, en nog meer water

Om de huid sneller te laten herstellen is het ook belangrijk om genoeg water te drinken. Door de felle zon verlies je veel vocht, waardoor de huid kan verbranden. Door genoeg water te drinken gun je jouw huid genoeg vocht om te herstellen en te hydrateren. Zo zul je uiteindelijk merken dat de rode wangen langzamerhand als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Een verbrande huid? Zo kun je jouw rode huid het best verzorgen

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte