Een reset voor je huid: skinfluencers zijn in de ban van ‘Skin Fasting’

fleur kaan w4Dj3MshHQ0 unsplash 5

Soms heb je zoveel skincare producten gebruikt, dat je niet meer weet wat nou wel of niet werkt. Van scrubs, tot cremès, bij sommige ligt de badkamer vol. Niet alle producten werken even goed en sommige producten kan je ook niet tegelijkertijd gebruiken. Het is dus belangrijk om je huid de juiste verzorging te geven, wat ook makkelijk kan met minder producten. Dit noem je ‘Skin Fasting’ en wij leggen uit wat dit precies is.

Wat is ‘Skin Fasting’?

De term ‘Skin Fasting’ verklapt het eigenlijk al. Het houdt namelijk in dat je je huid een pauze geeft van een aantal skincare producten. Op deze manier geef je je huid even rust en kan het beter herstellen. Van sommige ingrediënten, zoals Retinol, kan je huid erg van slag raken. Het is daarom juist goed om je skincare routine minimaal te houden, met een micelair water en een basic crème met SPF, of een goede zonnebrand.

Eigen herstel

Je huid heeft eigenlijk helemaal geen hulpmiddelen nodig om zichzelf te herstellen. Sterker nog, sommige producten hebben zelfs een negatieve werking op je huid (als je het te vaak gebruikt). Door overmatig gebruik van verschillende skincare producten kan je huid namelijk flink van streek raken, waardoor een royale skincare routine juist averechts kan werken.

Wat zijn de voordelen?

‘Skin Fasting’ heeft een aantal positieve effecten op je huid. Zo gebruik je alleen de essentiële skincare. Je huid heeft een korte break en komt tot rust. Zorg er dus voor dat je huid even kan ademen en misschien gaat die acné dan juist weg. Mocht dat niet het geval zijn, weet je wel precies wat je huid nodig heeft. ‘Skin Fasting’ is ook goed voor je portemonnee, je koopt namelijk alleen de noodzakelijke producten, waarvan je weet dat je huid dat nodig heeft. Win-win, dus.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte