Droge handen? Dit zijn wondermiddeltjes die je poezelige pootjes snel verzachten

handen worden ingesmeerd met creme

Pexels

Ben je net je favoriete snack aan het DM’en, valt je oog op je handen. Wat zijn ze droog! Niet zo gek, want het weer is wisselvallig winters en dat betekent dat je huid met te weinig verzorging al snel op springen staat. Bestrijd craquelerende tengels met deze wondermiddeltjes.

Droge handen voelen trekkerig en ruw aan en zijn pijnlijk zodra je huid een beetje open scheurt en kloofjes vertoont. Ook jeuk en roodheid komen veel voor. Een droge huid voorkomen is beter dan genezen, dus in de winter draag je het liefst handschoenen, houd je je handen vet, gebruik je het best milde zeep en drink je voldoende water, omdat je huid alleen van binnenuit gehydrateerd kan worden. Toch niet helemaal gelukt? Dan kun je deze crèmes voor droge handen proberen voor een snelle fix:

Eucerin Urea Repair Plus crème

eucerin-handcreme Eucerin via bol.com

Deze crème voldoet aan alle eisen, alleen ruikt hij niet zo boeiend. Niet erg, want de parfum doet eigenlijk niets voor je huid. Wel zit er 5% ureum in, wat perfect is voor het verwijderen van dode huidcellen en het verweken van schilfertjes. Ook zorgt het ervoor dat het vocht in je huid beter wordt vastgehouden. De hydraterende en verzorgende stoffen in deze crème zijn glycerine, glyceryl stearate, stearyl alcohol en sodium lactate.  Eucerin Urea Repair Plus crème maakt je huid zacht, minder dof en soepel. En trekt snel in – ideaal, anders moet je wel erg lang wachten totdat je je telefoon weer op kunt pakken.

Eucerin Urea Repair Plus crème € 12,95 voor 75ml

Zarqa Handcrème Intensive

zarqa-handcreme Zarqa via bol.com

Weer zo’n goede optie met een hoge concentratie ureum. Hierdoor verdwijnen droogte schilfertjes versneld en worden je handen super snel weer heerlijk zacht. De voedende en hydraterende ingrediënten die goed werk doen in de Zarqa Handcrème Intensive zijn: glycerine, caprylic, panthenol, caprylyl glyco én het antioxident vitamine E. Worden je poezelige pootjes ook direct beschermd tegen de schadelijke effecten van de zon en andere huidverouderende factoren. Dit Nederlandse cosmeticamerk focust zich trouwens op Clean Beauty, wat betekent dat alle producten vrij zijn van ingrediënten die de huid onnodig belasten en dat ze aandacht besteden aan duurzaamheid. Smeert nog lekkerder!

Zarqa Handcreme Intensive € 11,95 voor 75ml

Drs. Leenarts handcrème

drs-leenarts Drs. Leenarts via bol.com

Heb je erg last van droge, schrale en ruwe handen? Ga dan voor een wat vettere handcrème die specifiek gericht is op extreem droge handen, zoals Drs. Leenarts handcrème. Dit is een wat vettere, herstellende handcrème, waaraan zowel hydraterende als beschermende ingrediënten zijn toegevoegd. Denk aan een hoge concentratie shea butter, dat een soort laagje over je huid legt waardoor water minder snel uit je huid verdampt. De niacinamide (antioxidant) in deze creme remt bovendien ontstekingen, vermindert roodheden en beschermt tegen huidveroudering. Ook deze optie trekt snel in en is bijna geurloos.

Drs Leenarts Handcrème € 12,50 voor 50ml

Waar let je op als je handcrème voor droge handen koopt?

Ieder merk roept natuurlijk de beste handcrème te verkopen. Ze beweren nog net niet dat je huid ineens tien jaar jonger zal lijken of dat vanaf het gebruik alles wat je aanraakt in goud zal veranderen. Het is lastig om zelf te bepalen welke claims kloppen, dus let bij het kiezen op de volgende dingen: het product beschermt, verzorgt én is vrij van parfum, geuroliën en uitdrogende alcohol.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte