Dit zijn de 7 schoonheden, zowel bij mannen als vrouwen

7 schoonheden cindy crawford e1690963886164

Cindy Crawford in 1991. Foto door John Barrett, Everett Collection via ANP

Van amandelvormige ogen om in weg te dromen tot volle, verleidende lippen – deze kenmerken hebben door de eeuwen heen de basis gevormd voor tijdloze aantrekkelijkheid. Of we het er nu mee eens zijn of niet: Dit zijn de 7 schoonheden van mensen.

Schoonheidsidealen en stereotyperingen

Schoonheid, een complex concept dat ons altijd heeft gefascineerd en geïnspireerd, kan sterk variëren van cultuur tot cultuur. Toch zijn er een aantal opmerkelijke uiterlijke kenmerken die bijna overal ter wereld als aantrekkelijk worden beschouwd – de zogenaamde ‘7 schoonheden van mensen’. Deze eigenschappen weerspiegelen de mate waarop iemand voldoet aan het stereotiep schoonheidsideaal.

1. Donker haar en hele lichte ogen (of andersom)

De combinatie van donker haar en hele lichte ogen, of vice versa, is adembenemend en intrigerend. Het creëert een opvallend contrast dat de aandacht trekt en een diepe indruk achterlaat. Deze unieke oog-haarkleur combinatie is een van de meest geliefde schoonheidskenmerken.

2. Spleetje tussen je voortanden

Een charmant spleetje tussen je voortanden voegt een speelse charme toe aan je glimlach. Het is een kenmerk dat vele beroemdheden, van Madonna tot Elijah Wood, tot ware iconen heeft gemaakt. Het spleetje geeft een uniek en eigenzinnig karakter aan je uitstraling.

3. Een moedervlekje net boven je lip

Een moedervlekje net boven je lip, vaak liefkozend “beauty spot” genoemd, voegt een vleugje mysterie toe aan je gezicht. Het is een kenmerk dat wordt geassocieerd met sensualiteit en heeft door de geschiedenis heen vele harten veroverd.

4. Kuiltjes in je wangen

Kuiltjes in je wangen, ook wel “dimples” genoemd, zijn als kleine knipoogjes van de natuur. Ze geven je glimlach een speelse en vrolijke uitstraling. Kuiltjes worden vaak gezien als een teken van geluk en worden bewonderd door velen.

5. Amandelvormige ogen

De amandelvormige ogen, met hun gracieuze en elegante uitstraling, blijven een tijdloos symbool van schoonheid. Of je nu grote, expressieve ogen hebt (zo creëer je ze zelf) of juist kleine, verfijnde ogen, hun vorm en expressiviteit maken ze tot een van de belangrijkste kenmerken van aantrekkelijkheid.

6. Sproetjes

Sproetjes, als kleine zonnestralen op je huid, voegen een unieke en jeugdige charme toe. Ze worden vaak beschouwd als schattig en worden gewaardeerd om hun unieke en individuele karakter. Heb jij sproetjes? Dan wil je deze make-up tips lezen.

7. Lange en gekrulde wimpers

Lange, gekrulde wimpers omlijsten je ogen als een prachtige blikvanger. Ze voegen diepte en intensiteit toe aan je oogopslag en worden vaak gezien als een teken van verleidelijkheid.

Echte schoonheid

Ondanks dat deze 7 schoonheden al honderden jaren lang beschreven worden, zijn wij van mening dat schoonheid vele malen verder gaat dan dit. Zo heeft het niets te maken met de vorm van je gezicht en de kleuren van je haren en ogen. Cliché maar waar: Echte schoonheid zit van binnen en de meest betoverende kenmerken zijn degenen die ons uniek en authentiek maken. Omarm daarom vooral je eigen unieke schoonheid en vier de diversiteit die de wereld zo mooi maakt.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte