Dit worden de grote haartrends van herfst en winter 2023

haartrends winter

Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

De herfst komt eraan en dat betekent dat nieuwe trends het straatbeeld gaan domineren. Niet alleen wat mode betreft, want ook de haren moeten eraan geloven. Wij zetten alvast de grote opkomende haartrends voor je op een rij.

Eerder hadden we het al over de schoenentrends van dit najaar, over de herfstkleuren en over de jassen die trending worden. Maar laten we het nu eens over haar hebben.

Dit worden de grote haartrends van het najaar

We hebben het hier over kleuren, stijlen en accessoires. Je hoeft dus niet meteen een schaar in je lokken te zetten om met de trends mee te doen.

Boho-stijl

Een ding dat opvalt, is dat de haren in per se strak gekamd naar achteren hoeven. De losse lokken worden in, maar dan draag je ze het liefst wel op een dromerige, bohemien manier. Haal de wafeltang door je haar en maak een nonchalante halve staart.

De strik erin

De haaraccessoires mogen gezien worden dit najaar. Weg met de onzichtbare schuifspeldjes en erin met de opvallende strikken. Het kan niet popperig genoeg. Denk aan de look van Sydney Sweeney tijdens het Met Gala.

De micro-pony

Liever een stoerder kapsel? Dan hebben we hier een trend voor je die alleen is weggelegd voor durfallen – de schaar moet er namelijk in. Wij zijn verliefd op deze pixi cut met voorover gekamde pony. Voor deze coupe zeggen wij onze lange lokken graag gedag.

Apple cider copper

We schreven eerder al over deze kleur, die de haarkleur van 2023 belooft te worden. Apple cider copper is de kleur van komend seizoen en laat zich beschrijven als goudbruin met sterk rode ondertonen.

Ballerina

Ook voor het moment dat je geen zin hebt om je haar te doen, is er een trend. De strakke knot à la ballerina (hi, balletcore) komt terug. Het enige wat je hoeft te doen is je haar strak naar achteren te kammen en het in een nette knot te draaien.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte