Deze populaire haarstijl zorg ervoor dat je kaal wordt

hailey bieber 1

Getty Images

Ook in 2023 vlogen de meeste geweldige haarstijlen ons om de oren. En geloof ons, wij houden van een mooie nieuwe haarstijl, maar ze blijken niet allemaal even goed te zijn voor je haar. Deze populaire haarstijl zorgt er namelijk voor dat je kaal wordt.

Pas goed op!

Populaire haarstijl

Als je op TikTok naar ‘slicked-back bun’ zoekt, krijg je bijna 600 miljoen resultaten. Deze haarstijl is al jaren een favoriet van veel celebrities en dit jaar konden we er al helemaal niet meer omheen. Vooral de specifieke techniek van Sofia Richie ging afgelopen zomer compleet viraal. Zij liet in haar TikTok-video zien hoe zij er met een bepaalde techniek voor zorgt dat haar haar de hele dag perfect blijft zitten.

@sofiarichiegrainge

Sleek lazy girl bun 🫶🏼

♬ original sound – Sofia Richie Grainge

En Sofia is niet de enige. Celebrities als Bella Hadid, Kim Kardashian en Hailey Bieber volgden haar snel en waren ook overal met de populaire haarstijl te zien. En hoewel ook wij compleet obsessed zijn met deze prachtige haarstijl, die je ook nog op veel verschillende manieren kunt dragen, zijn we onlangs achter vreselijk nieuws gekomen.

Kaal worden

Wat als we je vertelden dat een van de meest populaire haarstijlen er nu al voor zorgt dat je langzaam kaal wordt? Dat is namelijk de harde waarheid. Herhaalde aanhoudende spanning in hetzelfde haargebied kan namelijk op de lange termijn zorgen voor haarverlies. Dit komt doordat deze spanning microscheurtjes kan veroorzaken in de schubbenlaag van je haar.

Vooral babyhaartjes en chemisch behandeld haar lopen veel gevaar. Heb jij blond haar? Dan is het dus helemaal oppassen geblazen! Naast potentiële schade, gespleten haarpunten en het afbreken van haar kan het voortdurend dragen van je haar in een strak kapsel er ook voor zorgen dat je haar dunner wordt of er kunnen zelfs kale plekken ontstaan!!! Dit komt doordat het constant stylen van je haar op die manier ervoor zorgt dat je haarzakjes geleidelijk aan uit je hoofd worden getrokken.

Het is dus zeker prima om je haar één keer per week of één keer per twee weken zo te dragen, maar doe het niet veel vaker.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte