De strik wordt het accessoire van dit najaar

NSMBL 1 2023 09 19T173139.328

ANP

De internationale modemaand is in volle gang en momenteel is het aan Londen om te laten zien wat ze in huis hebben. Het is dan ook niet toevallig dat het ook bij NSMBL modemaand is. We houden je op de hoogte van alles dat er gaande is, zodat je niet zelf alles bij hoeft te houden. En al is de modemaand nog niet over, één ding weten we nu al zeker: de strik gaat het helemaal worden.

Strikje erom?

Trend van het moment

Met balletcore, mermaidcore, tenniscore en natuurlijk Barbiecore achter de rug is het tijd voor een nieuwe trend, die niets met een core te maken heeft. De strik is terug, op een manier waarop we het nog niet eerder gezien hebben. Dit keer is het namelijk alles behalve tuttig, truttig of preppy. Het is namelijk hét nieuwe item dat alle it-girls momenteel dragen en juist op sportieve, stoere manieren dragen.

Met Fashion Month nog in volle gang, is het te vroeg om al te spreken van dé grootste trend voor volgende zomer. Wel weten we vrijwel zeker dat dit een van de grotere gaat worden. Zowel in Londen als in New York spotten we de strik al op allerlei verschillende manieren.

Strik als jurk

Zo waren ze van flink formaat bij Simone Rocha, waarbij de jurkjes eigenlijk vrijwel alleen bestonden uit strik.

Strik als ceintuur

Ze namen klassieke vormen aan bij Richard Quinn, waar ze dienden als ceintuur.

Schoenen strikken

Ook waren ze dé ultieme versiering voor op de schoenen bij Aknvas en zijn oversized-strik-schoentjes dé schoenen van dit najaar bij Loewe. We love.

Strikje in je haar

Dat is niet alles, want ook op de straten op en rondom de showlocaties werden heel wat strikken gespot, maar dan vooral in het haar van het modepubliek. Ook zin in een strik in je haar? Atelier des Femmes heeft heerlijke opties.

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte