Blijkbaar kammen we ons haar allemaal verkeerd: zo moet het echt

NSMBL 1 2023 09 06T103850.825

Pexels

Haren kammen, wij vrouwen doen het iedere dag. Wil jij jouw lange lokken zo vol mogelijk houden? Dan wil je het volgende weten over het kammen van je haar. Blijkbaar doen we het altijd al verkeerd.

Om haarbreuk te voorkomen, is een totaal andere techniek dan we gewend zijn gewenst.

Zo kam jij je haar het beste, volgens kappers

Wat als we je vertellen dat je altijd al je haren verkeerd kamt? Hoewel het misschien klinkt als een gewoonte die je al je hele leven perfect onder de knie hebt, zal het je misschien verbazen dat er een goede en foute manier is om het te doen.

Natasha Nasta, style director bij Jean-Claude Biguine Salons, legt aan Glamour USA uit hoe je nou het beste je haren kamt – en dat gaat verder dan gewoon de borstel door je lokken halen. Hoewel je eerste ingeving misschien is om met een kam van je hoofdhuid naar de punten te gaan, kan deze techniek stiekem meer haaruitval veroorzaken dan je beseft.

Volgens Nasha begin je niet bij de hoofdhuid met kammen, maar juist halverwege je haar. Als je begint met kammen vanaf het midden naar de punten en dan naar de hoofdhuid toe gaat, minimaliseer je beschadiging en slijtage van het haar.

Ben jij bang dat je te veel haar verliest? Zo kom je erachter of jij een normale hoeveelheid haar in de douche achterlaat.

Onze favoriete producten voor het kammen

Vooral als je met nat haar uit de douche komt, is het belangrijk om een verzachtende treatment door je haar te verdelen voordat je begint met kammen. Wij zetten onze favoriete wondermiddeltjes voor je op een rij.

Redken Acidic Bonding Concentrate Leave-in Treatment – €24,83

Dit leave-in haarserum doet alles in een. Het verzacht, beschermt tegen hitte, vermindert pluis, beschermt tegen kleurvervaging en laat het glanzen.

haar treatments Bol

Olaplex N.6 Bond Smoother – €29,50

Wat ons betreft is dit een klassieker die nooit vervangen hoeft te worden. Het doet precies wat je ervan verwacht en laat je haar ook nog eens onwijs glanzen.

haar treatments (1) Douglas

L’Oréal Professionnel Metal Detox Olie – €23,20

Als je meer fan bent van een verzorgende olie, dan is dit een aanrader. Deze geconcentreerde leave-in olie die het haar beschermt tegen hitte en haarbreuk,  maakt het haar zachter, glanzender en zorgt ervoor dat gekleurd haar de kleurintensiteit behoud.

haar treatments (2) Bol

Ontvang Onze Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte